Brno opět podpoří provoz VIDA! science centra

Brno, 22. října 2024 - Také v příštím roce přispěje Brno na fungování oblíbeného zábavního vědeckého parku. Zastupitelé na svém posledním zasedání odsouhlasili dotaci pro příspěvkovou organizaci Moravian Science Centre Brno ve výši 18 milionů korun, která zamíří na činnost VIDA! science centra.

deti veda robot

„VIDA! science centrum již od svého vzniku v roce 2014 popularizuje vědu a poutavou formou seznamuje veřejnost s poznatky z celé řady přírodovědných odvětví. Letos je to tedy 10 let, co Brno VIDA! pravidelně podporuje. Jde o místo, kde probíhá i školní a mimoškolní vzdělávání mládeže, kterou tak centrum motivuje ke studiu přírodovědných i technických oborů,“ shrnula primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Město Brno bylo od počátku významným subjektem, jenž spoluvytvářel podobu VIDA! science centra. Pro rok 2025 poputuje na jeho provoz dotace ve výši 18 milionů korun a věříme, že interaktivní vědecký park bude lákat zájemce bez rozdílu věku i nadále,“ sdělila zastupitelka města Brna pro oblast inovací a spolupráce s výzkumnými organizacemi Anna Putnová.

Zdroj: TIS MMB, foto: Ingimage


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...