Špilberk Food Festival opět láká na špičkou gastronomii
Brno, 31. března 2014 – Špičkoví šéfkuchaři z celého Jihomoravského kraje v červnu předvedou své umění v prostorách hradu Špilberk. Od 6. do 8. června se zde uskuteční třetí ročník Špilberk Food Festivalu, jehož součástí bude také gastronomická soutěž, kuchařská show Zdeňka Pohlreicha, degustace vín a další doprovodný program.
„Stejně jako v loňském roce mohou návštěvníci ochutnat například kuchyni restaurací Koishi Restaurant, IL Mercato, Noem Arch Restaurant, Boulevard Restaurant, ale i mnoha dalších. Oproti loňsku představíme i několik nových podniků, například Prominent Restaurant, Hotel Slavia Brno, Restaurace V dobrých časech, Castellana Bistro nebo Ristorante Piazza," přibližuje za organizátory Kateřina Bílková a dodává, že informace o všech restauracích budou zveřejněny na webových stránkách festivalu v příštích týdnech.
Během konání Špilberk Food Festivalu se uskuteční také gastronomická soutěž Food Cup Czech Specials. „Na Špilberk Food Festivalu se soutěže zúčastní certifikované restaurace Czech Specials Noem Arch Restaurant, Hotel Slavia Brno a Prominent Restaurant. Utkají se mezi sebou s jedním soutěžním pokrmem, jehož podmínkou je, že se bude jednat o hlavní chod, který bude obsahovat danou regionální surovinu – moravské víno. Restaurace připraví pokrm ve třech porcích pro odbornou porotu a další degustační porce pro návštěvníky," popisuje Bílková.
V doprovodném programu budou připraveny řízené degustace vín vedené profesionálními sommeliéry a vinaři. „Nabídneme návštěvníkům Interspar cooking show Zdeňka Pohlreicha, tajemství experimentální molekulární kuchyně odhalí během své cooking show Petr Koukolíček a vařit se bude opět i s Daliborem Navrátilem nebo Petrem Stádníkem," vyjmenovává Bílková. Návštěvníci, kteří se budou chtít naučit v kuchyni něco nového, budou mít možnost během školy vaření kulinářského studia Divoká vařečka. „Škola vaření bude probíhat přímo na pódiu. A protože tam vybavení zůstane i během jednotlivých cooking show, diváci budou moct vařit společně třeba se Zdeňkem Pohlreichem," dodává Bílková. Chybět nebude ani porcování tuňáka sushimasterem Noritada Saito z Koishi Restaurantu.
Nedílnou součástí akce je možnost ochutnat nespočet vzorků vín. Návštěvníci budou moct odzkoušet kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota bude výraznější než zážitek z jídla či vína samotného.
Vstupenky na třetí ročník Špilberk Food Festivalu budou k dostání měsíc a půl před festivalem, v předprodeji páteční vstup za 1350 Kč (z toho 750 Kč konzumace) a sobota či neděle za 400 Kč (z toho 250 Kč konzumace). Otevírací doba festivalu bude v pátek od 13 do 22 hodin, v sobotu potom již od 11 hodin až do 21 hodin a v neděli od 11 do 19 hodin. V pátek je připravena premiérově i afterparty od 22 do 2 hodin po půlnoci.
(red), foto: archiv organizátorů Špilberk Food Festival
|
- Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou
- Co je to hromadný extrém? Na jakých faktorech to závisí?
- Jaké příslušenství byste měli používat pro svůj vůz