Nejlepší majitelé a provozovatelé restaurací převzali prestižní certifikáty Garance kvality
Hradec Králové/Brno, 15. prosince 2011 - Prestižní uskupení restauračních zařízení s názvem Liga garantované kvality je od minulého týdne bohatší o 88 členů z celé České republiky. Tito majitelé a provozovatelé restaurací minulý týden převzali z rukou obchodního ředitele společnosti Heineken Jiřího Daňka a obchodních sládků jednotlivých regionů certifikáty Garance kvality, které je ke vstupu do Ligy garantované kvality opravňují. Slavnostní předávání certifikátů se uskutečnilo už počtvrté v řadě, tentokrát v Šalandě v Hradci Králové.
„V tomto případě šlo historicky o druhý nejvyšší počet restaurací, kterým jsme certifikáty předávali Cesta k propůjčení certifikátu přitom vůbec není jednoduchá. Mohou o něj usilovat jen ty provozovny, které splní a do budoucna udrží náročná kritéria. Ta se týkají například příjmu a skladování sudů, péče o pivní sklo, prezentace značek i sanitace výčepních systému,“ konstatoval obchodní sládek Heinekenu Svatopluk Vrzala. Právě Svatopluk Vrzala na Moravě, Petr Karlovský v severních Čechách a Vlastimil Ševčík ve zbytku Čech v certifikovaných restauracích dvakrát ročně kontrolují aktuální stav. Pokud by tito obchodní sládci na místě shledali porušení stanovených podmínek, mohlo by to znamenat i odebrání certifikátu.Další podmínkou propůjčení certifikátu Garance kvality je absolvování vzdělávacího programu Akademie gastronomických umění, který gastronomickým zákazníkům poskytuje veškeré dostupné a užitečné informace z mnoha oblastí gastronomie. Akademie je třísemestrální školení, které Heineken pro své zákazníky dvakrát ročně pořádá ve Velkém Březně, Krušovicích a Brně.
Certifikát kvality je pro všechny majitele a provozovatele restauračních zařízení opravdu cenný. Je totiž vstupenkou do společnosti provozoven s názvem Liga garantované kvality, tedy prestižního klubu, kterému náleží řada výhod. Patří mezi ně například pravidelná sanitace pivního vedení zdarma. Kromě toho pro ně Heineken pořádá společné akce.
První historické předání certifikátů první stovce zákazníků se uskutečnilo na jaře 2009 u příležitosti veletrhu G + H v Brně. Od té doby certifikovaných restaurací výrazně přibylo, takže se jejich celkový počet vyšplhal na 236. Na skvěle ošetřené pivo si tak dnes mohou lidé zajít do 54 restaurací v severních Čechách, 102 podniků na Moravě a 80 ve zbytku Čech.
(red), foto: Heineken ČR
Související články:
|
- Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou
- Co je to hromadný extrém? Na jakých faktorech to závisí?
- Jaké příslušenství byste měli používat pro svůj vůz
Komentáře