-
Staňte se dárcem krevní plasmy a pomozte zachraňovat životy
Darovat krevní plasmu znamená udělat dobrý skutek a pomoci lidem, kteří se potýkají s vážnými zdravotními obtížemi. Cenné látky, které plasma obsahuje, nelze vyrobit uměle. Produkce důležitých léčiv tak závisí pouze na ochotných dárcích. Jak se stát jedním z nich?
Degustace vín vinařství U Kostela z Polešovic
Akce
- Název akce:
- Degustace vín vinařství U Kostela z Polešovic
- Datum konání:
- 15.05.2018
- Místo konání:
- Brno, Castellana trattoria
Popis akce
Degustace proběhne od 19:00–22.00 hod. Cena degustace 250 Kč. Počet míst je omezen, omezen i počet míst na sezení, místa je nutno závazně rezervovat na tel. čísle 732 352 889 či na e-mailu semeradb(@)seznam.cz.
Vinařství U Kostela Polešovice vstoupilo ve známost všem milovníkům, ctitelům a přátelům lahodného moku v roce 2011. Od samého počátku je jejich filosofií přivádět vína na svět s něžností, hýčkat je v průběhu mládí a utužit charakter při dospívání tak, aby láska do nich vložená působila na naše zákazníky a ti se do nich navždy a bez výhrad zamilovali.
V současné době vinařství vlastní zhruba 49 ha vinohradů, ze kterých ovšem většinu produkce dodává řadě vinařství. Pouze vybrané hrozny z nejlepších poloh jsou zpracovávány ve vinařství v limitovaných šaržích přívlastkových vín. Spolupracuje také s několika prvotřídními pěstiteli vinné révy z blízkého okolí, díky čemuž je zaručena prvotřídní kvalita hroznů ručně sklízených z nejlepších tratí obcí Polešovice, Ořechov, Boršice a Moravská Nová Ves.
Odrůdová skladba vinařství je poměrně široká. Velmi kvalitní vína se vyrábí ze všech odrůd rodiny rulandských a Ryzlinku rýnského. Nelze také opomenout Muškát moravský, který vděčí za svůj původ šlechtitelské stanici v Polešovicích. Červená vína vinařství vyrábí především z odrůd Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon, Frankovka a Dornfelder.
V neposlední řadě se vinařství také zabývá kupážováním a výrobou různých cuvée.
Podíl bílých odrůd vůči modrým je zastoupen 70% : 30%.
V letech 2011 – 2012 vinařství investovalo především do modernizace technologie výroby vína tak, aby vinařství splňovalo vysoké nároky na moderní a citlivou výrobu. Zpracování hroznů a kvašení se tak odehrává v novém moderním provozu za použití co nejšetrnějších technologií. Školení a zrání vína pak vinařství realizuje v historických sklepích, kde se pracuje jak s nerezem, tak se dřevem. Po nalahvování je víno uskladněno v klimatizovaném skladu hotových výrobků. V současnosti je roční produkce vinařství 40 000 lahví přívlastkového vína podle vyzrálosti hroznů. Při této produkci je možné klást skutečný důraz na kvalitu produkovaných vín a podle slov technologa se s nimi doslova mazlit.
Vinařství U Kostela Polešovice vstoupilo ve známost všem milovníkům, ctitelům a přátelům lahodného moku v roce 2011. Od samého počátku je jejich filosofií přivádět vína na svět s něžností, hýčkat je v průběhu mládí a utužit charakter při dospívání tak, aby láska do nich vložená působila na naše zákazníky a ti se do nich navždy a bez výhrad zamilovali.
V současné době vinařství vlastní zhruba 49 ha vinohradů, ze kterých ovšem většinu produkce dodává řadě vinařství. Pouze vybrané hrozny z nejlepších poloh jsou zpracovávány ve vinařství v limitovaných šaržích přívlastkových vín. Spolupracuje také s několika prvotřídními pěstiteli vinné révy z blízkého okolí, díky čemuž je zaručena prvotřídní kvalita hroznů ručně sklízených z nejlepších tratí obcí Polešovice, Ořechov, Boršice a Moravská Nová Ves.
Odrůdová skladba vinařství je poměrně široká. Velmi kvalitní vína se vyrábí ze všech odrůd rodiny rulandských a Ryzlinku rýnského. Nelze také opomenout Muškát moravský, který vděčí za svůj původ šlechtitelské stanici v Polešovicích. Červená vína vinařství vyrábí především z odrůd Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon, Frankovka a Dornfelder.
V neposlední řadě se vinařství také zabývá kupážováním a výrobou různých cuvée.
Podíl bílých odrůd vůči modrým je zastoupen 70% : 30%.
V letech 2011 – 2012 vinařství investovalo především do modernizace technologie výroby vína tak, aby vinařství splňovalo vysoké nároky na moderní a citlivou výrobu. Zpracování hroznů a kvašení se tak odehrává v novém moderním provozu za použití co nejšetrnějších technologií. Školení a zrání vína pak vinařství realizuje v historických sklepích, kde se pracuje jak s nerezem, tak se dřevem. Po nalahvování je víno uskladněno v klimatizovaném skladu hotových výrobků. V současnosti je roční produkce vinařství 40 000 lahví přívlastkového vína podle vyzrálosti hroznů. Při této produkci je možné klást skutečný důraz na kvalitu produkovaných vín a podle slov technologa se s nimi doslova mazlit.
- Organizátor:
- Ing. Bohumil Semerád
EventList powered by schlu.net

- Jaké příslušenství byste měli používat pro svůj vůz
- Tipy pro péči o váš smartphone
- Co si musíte zabalit, než půjdete plavat