Na VFU Brno testují nové metody ke stanovení obsahu přídavných složek v potravinách
Princip metody spočívá ve vazbě značených protilátek na sledovaný protein přímo v histologickém preparátu. Po navázaní značené protilátky je protein zvýrazněn barevně. Okolní struktura masného výrobku je zvýrazněná běžnými histologickými barvami. Jedná se o vysoce specifickou reakci, za pomocí které je možné prokázat přítomnost samotného proteinu, či dokonce jen jeho alergenní části. Použité histologické barvení navíc umožňuje získat přehled o dalších přítomných surovinách, ze kterých byl výrobek vyroben. Stanovení přesného obsahu přídavných složek v potravinách je důležité zejména pro ochranu zdraví spotřebitele.

- Jaké příslušenství byste měli používat pro svůj vůz
- Tipy pro péči o váš smartphone
- Co si musíte zabalit, než půjdete plavat
Exkluzivní partner sekce


Kalendář vinařských akcí
Nejbližší akce
08.02.
Řízená degustace na téma Cuvée..
09.02.
Degustace vinařství Piálek a Jager..
16.02.
Řízená degustace vín – Vinařství R..
22.02.
Vinařství NEPRAŠ & Co., řízená deg..
23.02.
Degustace Vinařství Jakubík..
23.02.
Řízená degustace vín Weingut Schwe..
21.03.
GASTRO – nákupní přehlídka vín..