Na VFU Brno testují nové metody ke stanovení obsahu přídavných složek v potravinách
Princip metody spočívá ve vazbě značených protilátek na sledovaný protein přímo v histologickém preparátu. Po navázaní značené protilátky je protein zvýrazněn barevně. Okolní struktura masného výrobku je zvýrazněná běžnými histologickými barvami. Jedná se o vysoce specifickou reakci, za pomocí které je možné prokázat přítomnost samotného proteinu, či dokonce jen jeho alergenní části. Použité histologické barvení navíc umožňuje získat přehled o dalších přítomných surovinách, ze kterých byl výrobek vyroben. Stanovení přesného obsahu přídavných složek v potravinách je důležité zejména pro ochranu zdraví spotřebitele.

Exkluzivní partner sekce



Kalendář vinařských akcí
Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Nejbližší akce
14.07.
Víno z blízka: Vinaři z Poddvorova..
21.07.
Řízená degustace vín – Rosé vína..
28.07.
Víno z blízka: Štěpán Maňák - osob..
11.08.
Víno z blízka: Výběr z vinařů - Vi..
13.08.
GRAND PRIX AUSTERLITZ 2022 – mezin..
25.08.
Víno z blízka: Georgios Ilias - os..
08.09.
BRNO - GALA večer GPA - vyhlášení ..
08.09.
Víno z blízka: Večer s EKOVÍNem 2..
03.12.
Adventní Víno z blízka v Brně..