Street food festival na Zelňáku ve znamení brambor a dýní

Brno, 6. října 2016 - V pátek a sobotu 7. a 8. října se v horní části Zelného trhu uskuteční oslava typických podzimních plodin - brambor a dýní v rámci cyklu Vivat Zelňák. Kromě pestré nabídky tradičních i neotřelých pokrmů z těchto oblíbených plodin se návštěvníci můžou těšit na kuchařskou show "U Věrušky v kuchyni", kde najdou inspiraci pro bramborovo-dýňovou pánev pěti chutí nebo dýňové omelety. Bramborové placky ve slané i sladké variantě přiveze Farma EDEN z Bystřice nad Perštejnem, dýňové donuts All-In Fresh a restaurace Veselá Vačice slibuje přímo vydýněné menu.

dyne velke

"Podzimní období volá po oslavě úrody, tržiště od pondělí do soboty nabízí nepřeberné množství ovoce a zeleniny, " uvedla místostarostka Jasna Flamiková. Brambory a dýně uzavírají letošní sérii Vivat Zelňák. "Na začátku sezóny jsme zahajovali skromněji při Slavnosti medvědího česneku. Ukázalo se, že setkání na Zelném trhu lidi baví, takže při oslavách dalších plodin - chřestu, třešní, jahod a rajčat - jsme to už rozjeli naplno a těšíme na závěrečné kulinářské zážitky plné podzimní nálady, barev, dýní a brambor," shrnul letošní aktivity spolupořadatel akce Raed Kahwaji.

Slavnost si můžete užít v pátek 7. října od 11,00 do 21,30, v sobotu 8. října od 9,00 do 15,00 hod.


Související články:

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Říjen 2023  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30     
Nejbližší akce
31.10. Agadir: Současná slovenská poezie ..