Brno se stalo centrem Mezinárodního výzkumného fóra pro hygienu zvěřiny
Jedním z kroků realizovaných na Institutu ekologie zvěře, jenž má zlepšit stav myslivosti u nás a také přiblížit zvěřinu veřejnosti jako potravinu s vysokou etickou a ekologickou hodnotou, je projekt Zvěřina – kvalita z přírody. Jeho součástí je zavedení známky kvality pro zvěřinu tak, aby si konečný konzument mohl být jistý, že zvěřina, kterou si zakoupil, je skutečně kvalitní kus masa, že zvěř byla humánně ulovena, z hlediska hygienických zásad po ulovení odborně ošetřena, že došlo k jejímu správnému zdravotnímu vyšetření a byla správně zchlazena a uchována před přímým prodejem konečnému zákazníkovi. Už letos na podzim by v rámci tohoto projektu měla být po celé ČR vytvořena síť restaurací, které budou nabízet pokrmy ze zvěřiny se známkou kvality. Připravuje se zavedení známky kvality i do obchodních řetězců.

- Jaké příslušenství byste měli používat pro svůj vůz
- Tipy pro péči o váš smartphone
- Co si musíte zabalit, než půjdete plavat
Exkluzivní partner sekce




Kalendář vinařských akcí
Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Nejbližší akce
30.03.
řízená degustace vín – Vinařství V..
13.04.
Degustace Vinařství Jakubík..
14.04.
řízená degustace vín MALBEC DAY..
22.04.
31. Festival otevřených sklepů - M..
27.04.
řízená degustace vín - Rajhradské ..
11.05.
řízená degustace vín – Moravíno Va..
18.05.
řízená degustace vín – Vinařství L..
08.06.
Řízená degustace vín – Vinné sklep..
22.06.
řízená degustace vín – Šlechtitels..
12.08.
GRAND PRIX AUSTERLITZ 2023 – mezin..