Ve Starobrně po roce znova uvařili Medáka. S vyšší stupňovitostí a podle vylepšené receptury
Pivovar Starobrno opět potěší všechny pivní znalce. Po velkém úspěchu z loňského roku tamní sládci uvařili třináctistupňový medový speciál, který je v hospodách k mání právě teď! Jako první se ho v druhé polovině listopadu dočkali štamgasti na Moravě, do Čech putuje nyní na začátku prosince. Celkem ho bude k dispozici 1300 hektolitrů. Kouzlo tohoto pivního speciálu totiž tkví v tom, že jde o omezené množství určené pro adventní čas.
Starobrno Medák je originální světlý pivní speciál s obsahem alkoholu přes 5 %. Vaří se tradičním způsobem na dva rmuty a přidává se do něj pravý květový včelí med. Letos se vařil 29. srpna podle nové receptury, kdy se med přidával jak na varně, tak navíc i ve fázi ležení piva v ležáckých tancích. „Od tohoto kroku si slibujeme, že letošní verze Starobrno Medáku bude pro naše zákazníky ještě zajímavějším zážitkem, který splní jejich očekávání. Navíc dlouhá doba dokvašování v ležáckých tancích velmi příjemně zakulatila chuť tohoto výborného speciálu," konstatoval Libor Doseděl, sládek pivovaru Starobrno. Díky vyšší stupňovitosti Medáku dále více vyniknou jeho medové tóny a plná chuť.
Přídavek medu na varně
Starobrno Medák má příjemnou vůni, dokonalý říz a plnou chuť s jemným chmelovým dozníváním, které je zakulaceno medovou chutí, což vybízí k dalšímu napití. Pro konzumaci tohoto speciálního piva je ideální teplota až okolo 8 - 10° C, při které se optimálně projeví jeho příjemná medová chuť a vůně.
Starobrno Medák se poprvé vařil v loňském roce. Podle tehdejšího průzkumu si ochucení piva medem umělo představit jen 20 % lidí. Med si všichni spojovali spíše se slazením čaje nebo lékem proti nachlazení. Novinka si však rychle našla své příznivce, kteří jistě uvítají její návrat i v letošním roce.
|
- Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou
- Co je to hromadný extrém? Na jakých faktorech to závisí?
- Jaké příslušenství byste měli používat pro svůj vůz
Komentáře